Postat: 2018-05-31

Rusta genomför test av ButiksDNA från Vindico

Vindico har sedan ca ett år tillbaka satsat på ett helt nytt koncept rörande säkerhet i butiker kallat ButiksDNA, som nu installerats i över 100 butiker med mycket gott resultat. Rusta har nu beslutat att genomföra ett test av konceptet i ett antal utvalda varuhus.

ButiksDNA är ett rån- inbrotts- och stöldförebyggande koncept anpassat för detaljhandeln. Konceptet består av två delar:

1)      Rån- och inbrottsspray med DNA där gärningspersoner sprayas med en unik DNA-kod i butiken och därför kan bindas till stölden.

2)      Varumärkning med DNA. Stulna produkter kan tack vare en unik DNA-kod spåras till butiken där stölden har skett.

”Vi har sett mycket goda resultat hos våra kunder med en väsentlig nedgång när det gäller antal stölder och rån i de butiker som använder ButiksDNA. Vi är naturligtvis mycket glada att även Rusta nu har beslutat sig för att testa vårt koncept och hoppas på ett mycket gott samarbete”, säger Monika Johannesen, försäljningschef på Vindico.

”Vi på Rusta genomför nu ett test i utvalda varuhus där vi kommer att DNA-märka stöldbegärliga varor. Vi förväntar oss minskade stölder och att vi samtidigt får en bättre fyllnadsgrad för våra kunder, samt att ButiksDNA märkningen hjälper Polisen att kunna binda beslagtaget stöldgods till stölder i våra varuhus.”, säger Niklas Allwin, Säkerhetsansvarig för Rustas Varuhus. Niklas Allwin fortsätter; ”för oss på Rusta är det viktigt att alltid fortsätta söka effektiva lösningar – allt för vi skall hålla våra kostnader nere och för att kunna erbjuda våra kunder god kvalitet till lägsta pris.”

För ytterligare information:

Carl Schneider

Verkställande Direktör

Vindico Group AB

073-920 69 01

carl.schneider@vindico.se

Monika Johannesen

Försäljningschef

Vindico Group AB

070-413 41 41

monika.johannesen@vindico.se

 

Läs pressmeddelandet här!