Postat: 2017-04-28

DNA-dusch stoppar rånare

Ny säkerhetsteknik och bättre polisiära metoder kan förhindra stölder och försvåra häleribrott. Det säger Monica Hallin, vd för Vindico group som missionerar för Märk-DNA.

Läs artikeln i Dagens Handel i sin helhet här!

Det sitter i veckor – den som sprayats har svårt att snacka sig ur situationen.

Utvecklingen går mot en mer våldsam och oblyg kriminaitet.

I takt med att kontanter blivit mer sällsynta och svåråtkomliga har butiksrånare övergått till att tillgripa varor direkt. Hockeytrunksrånen, där en eller flera ofta storvuxna och hotfulla gärningspersoner går rakt in i butiken och snabbt fyller väskorna med dyrbara och lättsålda varor har blivit vanliga.
– Det är oerhört skämmande och kränkande för butiksanställda och kunder. De går snabbt, ingen hinner eller kan ingripa. Ett ingripande kan dessutom vara  kan vara direkt livsfarligt, säger Monica Hallin, vd för säkerhetsföretaget Vindico Group AB.

Läs artikeln i Dagens Handel i sin helhet här!