Postat: 2016-10-24

PRESSINBJUDAN: Möt Vindico Groups VD Monica Hallin på SKYDD 2016  – den 25 – 27 oktober, på Stockholmsmässan i Älvsjö. 

 

DNA-teknik för att förhindra stölder och butiksrån – hur fungerar det?

Den 25 – 27 oktober hålls SKYDD 2016 – Nordens största mässa inom säkerhet, brand och räddning. På SKYDD finns branschens alla ledande aktörer, mässan erbjuder också spännande aktiviteter och ett brett utbud av öppna seminarier. Vindico Group och VD Monica Hallin kommer att finnas på plats – kom och lyssna till föredraget ”DNA-teknik för att förhindra stölder – hur fungerar det?” den 26 oktober kl. 10.00 – 10.45 på Stockholmsmässan, eller möt henne i montern efteråt för en privat demonstration av den nya säkerhetstekniken.

Monica Hallin, koncernchef för Vindico Group – en ledande svensk leverantör av säkerhetsteknik och säkerhetstjänster – kommer den 26 oktober kl. 10-00–10.45 att hålla en presentation kring ämnet: DNA-teknik för att förhindra stölder – hur fungerar det?”. Presentationen äger rum på lokala scenen 2.

DNA har länge använts i brottsuppklarande syfte, och för några år sedan vidgades användningen till att även förebygga brott. Monica Hallin, VD på Vindico Group, kommer under SKYDD berättar om hur MärkDNA fungerar, och vilka möjligheter som finns. Med på scen finns även polishunden Jazz, som med hjälp av sin förare ska visa hur spårning med hjälp av DNA går till i praktiken.

Svensk polis rekommenderar MärkDNA som en enkel, billig, ofarlig och brottsförebyggande lösning med unika egenskaper och spårbarhet. I Storbritannien, världsledande inom MärkDNA, har brottsligheten minskat med över 80 procent i områden där MärkDNA används. Alltfler svenska banker, butiker, lager, transportörer och hushåll börjar nu också använda MärkDNA.

Intervjumöjlighet med Monica Hallin, VD för Vindico Group

Monica kommer att finnas på plats i Vindico Groups monter A04:38 på SKYDD den 25 – 27 oktober.

I samband med detta vill vi passa på att bjuda in dig till en intervjumöjlighet med Monica för information och en visning av hur Vindico Group arbetar med DNA-teknik och hur SelectaDNA kan förhindra stölder. Monica kan demonstrera hur MärkDNA fungerar.

Boka en intervju med Monica Hallin redan idag!

För mer information samt bokning av intervju med Monica Hallin, vänligen kontakta: 

Jenny Widing

Tel: 0709-85 30 20

E-mail: jenny@widingcommunications.se

För ackreditering: Besök http://www.skydd.net/press/vara-presstjanster#pressackreditering

Om Vindico Group AB (publ)

Vindico Group AB är ledande svensk leverantör av säkerhetsteknik och säkerhetstjänster. Dotterbolagen Vindico DNA Systems, Vindico Safety  och Vindico Technology marknadsför och säljer kundanpassade säkerhetsprodukter och system till bl a detaljhandeln, banksektorn, logistik, lager, marinor, hushåll samt värdetransportföretag och andra aktörer inom transport.

I produktsortimentet ingår det avancerade stöldskyddet SelectaDNA som är ett s k MärkDNA för stöldskydd. Vindico Group erbjuder även säkerhetstekniska produkter och system inom lås, larm och kontanthantering, samt stöldskydd för temporär förvaring.

Vindicokoncernens huvudkontor finns i Göteborg med filial i Stockholm. Monica Hallin är koncernchef. Vindico Groups aktier är listade på AktieTorget. Se https://www.vindicogroup.se/.

Om MärkDNA

MärkDNA är syntetisk DNA med samma byggstenar (aminosyror) som DNA i djur, människor och växter, och med helt unika egenskaper och spårbarhet. Dess unicitet eliminerar kontamination från annan DNA och garanterar identifikation. MärkDNA används för att märka stöldbegärliga produkter (penslas på som ett gel, ungefär som ett nagellack) eller för att förhindra butiksrån (sprayas på förövarna när de lämnar butiken).

MärkDNA är helt ofarligt för människor och djur, syns enbart i UV-ljus (ultraviolett ljus) och kan då spåras till sin unika källa. MärkDNA överförs lätt från t ex klädesplagg till händer vilket gör det svårt för brottslingar att avlägsna sådan spray som appliceras i butiker. MärkDNA för varor håller i minst fem år.

MärkDNA är en modern, billig, enkel och flexibel lösning med en förebyggande och avskräckande effekt. Det förekommer idag i sprinklersystem på banker, värdedepåer, värdetransporter, butiker, lager, fordon eller på värdeföremål i hushåll.

Tester i Storbritannien har visat en minskning av bostadsinbrott och våldsbrott med över 80 procent i områden där MärkDNA används. Pilottester i Stockholm har visat en minskning av bostadsinbrott med 40 procent. Svensk polis rekommenderar MärkDNA. Se www.markdna.se