Postat: 2016-02-22

Varuhuskedjan JULA installerar Märk-DNA

Jula är en snabbväxande familjeägd varuhuskoncern med ett 90 tal varuhus i Sverige, Norge och Polen. Vindico DNA Systems har nu fått i uppdrag att installera SelectaDNA-Spray vid två Julavaruhus i Stockholm och ett i Skåne för en inledande utvärdering.

Julas ledning, med säkerhetschef Srdjan Jokic´ i spetsen, har nu bestämt sig för att investera i modern DNA-teknik för att förebygga stölder och inbrott.
”Intresset för denna förebyggande åtgärd ökar och inom kort har mer än 500 butiker utrustats med SelectaDNA-Spray i skandinaviska butikskedjor där merparten av installationerna finns i Danmark”, säger Ernst-Olof Persson, COO på Vindico Group.
”Efter att ha följt utvecklingen av Märk-DNA metoden under flera år, är det nu läge att göra smarta insatser för att stävja kriminalitet, inte minst för personalen och våra kunders skull, säger Srdjan Jokic´”, säkerhetschef på Jula Sverige AB.

Fakta:
Installationen av SelectaDNA-Spray, som integreras med butikens befintliga larm-och övervaknings-system, kommer omedelbart innebära en minskning av angrepp tack vare dess kraftigt förebyggande effekt. Skulle ett inbrott eller rån utföras ändå är risken mycket stor att förövarna blir märkta av butikens ”adress” i form av DNA-molekyler som finns registrerade i ett internationellt register som den svenska Polisen har access till. Märkningen fluorescerar i blått då den belyses med Polisens UV-lampor och sitter kvar i hud och kläder under lång tid.

För eventuella frågor kontakta:

Ernst-Olof Persson, COO på Vindico Group AB 070-835 03 88

Srdjan Jokic´, Säkerhetschef på Jula Sverige AB 070-190 89 35

 

Pressmeddelande Vindico Group AB 2016-02-22