Postat: 2014-11-05

SelectaDNA från Vindico erhåller högsta hållbarhetscertifiering

Den spårbara DNA-baserade märkvätskan från SelectaDNA har tilldelats högsta möjliga oberoende certifiering avseende hållbarheten i sina kriminaltekniska DNA-koder.
Efter ytterst stränga laboratorietester i ett oberoende brittiskt testlaboratorium, har DNA-koderna i SelectaDNAs produkter bevisat att de har förmågan att motstå extrema väderförhållanden. Detta har resulterat i en PAS820 certifiering av typ ”Grade A External for 5 years”.

Certifieringsnormen PAS 820: 2012 utvecklades av säkerhetsbranschen och BSI (Brittish Standard Institute) som ett sätt att hjälpa köpare att bedöma hur lång tid en kriminalteknisk kod fortsätter att kunna identifieras när den utsätts för hårt väder och vind.

PAS820 Bild

SelectaDNAs produktsortiment består av ett antal märkningsprodukter för olika ändamål med var sin DNA-kod som kan användas för att spåra både värdefull metall, ägodelar och brottslingar. DNA-koden i respektive SelectaDNA produkt är helt unik vilket innebär att varje märksats förses med en helt egen kriminalteknisk signatur.

– Kunderna vill ju veta att den kriminaltekniska märkningen de köper kommer erbjuda dem skydd mot stöld och inbrott under en tillfredsställande lång tid, säger Jason Brown, SelectaDNA s marknadschef.
Vidare säger han
– PAS820 certifieringen är en garant för att våra DNA-koder tål långvarig exponering av väder och vind och att de kommer att fortsätta att skydda viktig infrastruktur i hela världen och dessutom avskräcka brottslig verksamhet som exempelvis inbrott och metallstölder.
– Nu ser vi fram emot nästa steg i normeringsprocessen som inledningsvis blir en EU-norm för denna typ av spårbara kriminaltekniska produkter. Att våra SelectaDNA produkter håller i minst 5 år utomhus ger alla som vill märka föremål ute – särskilt entreprenörer som hanterar maskiner, material och annan utrustning – en enorm fördel och trygghet, säger Ernst-Olof Persson, VD på Vindico Security.

Ernst-Olof Persson, Verkställande Direktör 0708-35 03 88
Ladda ner pressmeddelandet här!