Postat: 2014-10-08

Så ökar du chansen att återfå stulet gods

I-paden, Dior-väskan och farmors gamla guldarmband. Allt är borta. Men när Polisen frågar hur armbandet såg ut minns du inte exakt. “Plåta dina värdeföremål, då ökar chanserna att få dem tillbaka,” säger Jan-Åke Törnhage, expert på stulet gods.

När Jan-Åke Törnhage, kriminalinspektör och godsspanare på Länskriminalen i Stockholm, är ute och föreläser brukar han be publiken att tänka på sina klockor. Inte titta på dem, bara svara på följande fråga: Har urtavlan streckindex eller siffror?
Många svarar fel, trots att de bär sin klocka varje dag.
– Tänk då på dina smycken, säger Jan-Åke Törnhage till Polisen.se. Hur ser de ut egentligen? Hur många är de? Hur dyrbara är de?

Klicka på bilden eller här för att läsa artikeln i sin helhet!